Bakservice

Ben je thuis aan de slag met klei maar heb je (nog) geen oven? Dan helpen we je graag bij het bakken van jouw creaties. Ontdek de bakservice van Atelier-K!.

Binnenbrengen en afhalen

Binnenbrengen en afhalen van je werk kan telkens op woensdagen tussen 19u en 20u.
Dit is voorlopig onze vast openingsmomenten, wijzigingen onder voorbehoud.

  • Door het succes van de bakservice kunnen niet meer tijd vrijmaken om op andere momenten dan het vast openingsmoment open te doen om werkjes binnen te brengen of af te halen.

Geen bakservice tijdens de Herfst- en Wintervakantie.

 

Aan welke voorwaarden moet mijn werk voldoen?

Klei

Klei koop je bij voorkeur aan bij Atelier-K! indien de gewenste klei in het aanbod zit, deze wordt uitsluitend per pak verkocht. Klei die hier niet werd aangekocht wordt enkel gebakken indien het etiket van de klei kan getoond worden. Dit omwille van de juiste baktemperatuur.

Glazuur

Glazuren worden enkel gebakken op vertoon van het etiket, opnieuw omwille van de juiste baktemperatuur. Onze atelierglazuren kan je bestellen om thuis aan de slag te gaan. Bestel per mail, ten laatste op maandagavond, dinsdag wordt het klaargemaakt en woensdag kan het worden opgehaald tijdens de vaste openingsuren.

Bakken

Het laden van de ovens wordt uitsluitend door het team van Atelier-K! gedaan. Dit gebeurt met de grootste zorg, in geval van kwetsbaar werk zal er gevraagd worden om samen te laden. Er wordt geen verantwoordelijkheid genomen voor onvoorziene zaken, iets dat toch niet in zijn geheel de oven in of uit gaat.

Bij breuk na het bakken worden ook die bakkosten altijd aangerekend. Dat is nu eenmaal het risico van werken met keramiek. Breuk hoort er af en toe bij, ook bij de besten. Gemiddeld genomen is er 10% dat uitvalt.

Temperaturen

Ruuwbak: 970°C (soms 1040°C in geval we aardewerkglazuren bakken)
Hoogbak: 1230°C

Tarieven

De bakkosten worden berekend op basis van het volume van de oven. Heb je maar enkele stuks die je wil laten bakken, dan wordt een deel van dat volume gerekend.

TypeInfoTarief
Volle oven100 liter€ 50,00 - € 70,00
Volle bakplaat 40 cm x 40 cmLaadhoogte 10 cm€ 12,50 - € 18,00
Laadhoogte 7 cm€ 10,00 - € 14,00
Laadhoogte 5 cm€ 7,00 - € 10,00
KleiPrijzen afhankelijk van de leverancier, afgerond
GlazuurKant en klare atelierglazuren€ 30,00 / liter

*Er wordt rekening gehouden met de hoeveelheid stukken die moeten geladen worden, dat heeft dan te maken met de tijd die nodig is om te laden. Voor enkele grote stukken betaal je het laagste tarief. Voor vele kleine stukken betaal je het hoogste tarief. In de meeste gevallen heeft je werk 2 bakbeurten nodig.

close

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe creaties en de laatste nieuwtjes.

    Logo K!-design | Atelier-K! - Cursussen & workshops keramiek voor volwassenen in Merksem

    Katja Van Breedam weerspiegelt emotie, toeval en intuïtie in kunst, design en juwelen.

    Je kan de eigen creaties van Keramiste Katja Van Breedam kopen op de webshop van K!-design. Hiervoor kan je ook jouw Atelier-K! cadeaubon gebruiken.