Workshop op aanvraag

Ontdek onze workshops als creatieve groepsactiviteit voor een vrijgezellendag, teambuilding of gewoon voor de gezelligheid.

Perfect voor elke gelegenheid

Ben je op zoek naar een workshop als creatieve groepsactiviteit voor een vrijgezellen dag, teambuilding of gewoon voor de gezelligheid met vrienden? Dan ben je aan het juiste adres. Een workshop duurt meestal 3u en kan zowel in de voormiddag, namiddag als avond. Er zijn verschillende workshops waaruit je kan kiezen.

Voor wie?

Deze workshops zijn vooral bedoeld voor mensen met weinig of geen ervaring. Je hoeft dus geen krak te zijn in klei, maar dat maakt het net zo leuk! De doelgroep voor deze workshops is volwassenen.

Wat?

Alle workshops worden met opbouwtechnieken gegeven, er wordt niet gewerkt aan de draaischijf. We werken hier uitsluitend met klei en porselein. Dat betekent dat het niet altijd mogelijk is om de creaties onmiddellijk mee naar huis te nemen. In de meeste gevallen moeten de werkjes eerst nog gebakken worden en kunnen ze dan enkele weken later worden opgehaald.

Forfait per groep per dagdeel van 3 u

 • €275,- (minder dan 5 deelnemers, vast bedrag)
 • €55,-/deelnemer (5 tot 6 deelnemers)
 • €50,-/deelnemer (7 tot 9 deelnemers)
 • €45,-/deelnemer (10 tot 14 deelnemers)

***We starten steeds met het forfait voor de groep. Hierbij komt de prijs voor de klei-, glazuur en bakkosten van de gekozen workshop. Deze prijzen verschillen per soort workshop.

Alle prijzen zijn incl. 21% BTW. Bij reservatie ontvang je één factuur voor het totaalbedrag voor de groep, deze dient volledig en vooraf te worden voldaan.

Koffie, thee en water is voorzien. Drink je graag iets anders? Breng dan gerust zelf iets mee.

Workshops

Ontdek hieronder de lijst met workshops waaruit je kan kiezen. Kies één workshop voor de hele groep.

Muurhangertjes

Pimp je interieur!

Maak je eigen muurjuweeltjes in keramiek.

Deze muurhangertjes maak je eenvoudig met soepele lappen klei. Creëer je eigen groene muur met kleine plantjes of droogbloemetjes. Je kan ze ook gebruiken als pennenhouder, organizer aan je bureau of in de keuken. Er zijn een aantal patronen uitgewerkt zodat je zonder moeite aan de slag kan. Er is keuze uit verschillende kleuren klei en je kiest voor een transparant of wit glazuur. Een persoonlijke toets geef je door te decoreren met reliëfs of gekleurd onderglazuur.

De creaties worden na drogen gebakken tot 1000°C, vervolgens worden ze van een glazuurlaagje voorzien door het atelier en een tweede maal gebakken tot 1220°C. Deze workshop is vooral bedoeld voor mensen met weinig of geen ervaring in het werken met klei.

PRIJS

€40,-
Materiaal en bakkosten per deelnemer (tot 2 muurhangertjes, vanaf het 3de stuk betaal je ter plaatse €18,- bij).
plus het forfait voor de groep

MEEBRENGEN

 • Schort

Trendy duo

Vrolijk en spontaan!

Een vrolijk duo dat spontaan ontstaat.

Je maakt een kopje uit de hand gevormd, een duimpot. Wil je er een oortje aanzetten? Dat kies je zelf! Een klein bordje maak je van een uitgerolde lap klei. En glazuren met fleurige kleurtjes doe je ook helemaal zelf, op natte en ongebakken klei, alles op 1 les. Gebruik dit kleurrijk setje voor je eerste koffietje of theetje en je dag kan niet meer stuk.

De creaties worden na drogen in één keer gebakken tot 1220°C, we gebruiken hiervoor een spciaal glazuur. Deze workshop is vooral bedoeld voor mensen met weinig of geen ervaring in het werken met klei.

PRIJS

€30,-
Materiaal en bakkosten per deelnemer (1 kopje, 1 bordje, vanaf het 3de stuk betaal je ter plaatse €15,- bij)
plus het forfait voor de groep

MEEBRENGEN

 • Schort

Vrolijke bordjes

Freestylen in vorm en spelen met glazuur!

Platte borden in allerlei vormen en kleuren. De randjes van de borden worden omhoog geplooid of geknepen met de hand, we vertrekken van een uitgerolde lap klei en we gebruiken in dit geval geen mallen. Je kan voor heel spontaan vervormde modellen gaan, of heb je liever een vaste lijn? Het kan allemaal.

De 2de sessie van deze workshop ga je zelf met glazuur aan de slag. Door verschillende kleuren over mekaar te gebruiken bekom je hele mooie effectjes. Daarna wordt het genieten van lekkers uit je eigen gemaakte borden en wat nog leuker is … nodig je vrienden uit om al dat moois te delen. Deze workshop is vooral bedoeld voor mensen met weinig of geen ervaring in het werken met klei.

Prijs

€55,-
Materiaal en bakkosten per deelnemer (tot 3 grote platte borden of meerdere kleintjes, vanaf meerdere grotere volumes betaal je ter plaatse bij).
LET OP! dit is een workshop van 2 halve dagen.
plus 2 x het forfait voor de groep

Meebrengen

 • Schort

Bloempotjes

Haal de natuur in huis!

Schattige bolvormige bloempotjes voor kleine vetplantjes of hangplantjes. Deze maken we met grove klei in natuurlijke kleuren. Ook de afwerking blijft ruw. Dit is een workshop waarbij we echt met de handen in de klei zitten en is heel laagdrempelig. Met de steunvormen die we gebruiken komen we zonder problemen tot een super spontaan resultaat.

De creaties worden na drogen gebakken tot 1000°C, vervolgens worden ze van een glazuurlaagje voorzien door het atelier en een tweede maal gebakken tot 1220°C. Deze workshop is vooral bedoeld voor mensen met weinig of geen ervaring in het werken met klei.

Prijs

€30,-
Materiaal en bakkosten per deelnemer (2 bloempotjes van verschillend formaat, vanaf het 3de stuk betaal je ter plaatse €15,- bij).
plus het forfait voor de groep

Meebrengen

 • Schort

Wandpaneeltjes in porselein

Fijne kunstwerkjes aan je muur!

Beweging en ritme in porselein. Kleine propjes, bolletjes, worstjes, bloemetjes van porselein vormen samen een mooi ritme. De gebruikte techniek is heel toegankelijk en heeft iets meditatief door het repetitieve. Na het bakken kunnen de paneeltjes elk apart tegen je muur of monteer ze op één grote drager, misschien wel op een oud verweerd stuk hout dat je nog hebt liggen. Heb je zelf niets voor handen, dan zorgen wij voor een eenvoudig ophangsysteem.

De creaties worden na drogen in 1 keer gebakken tot 1220°C. Deze workshop is vooral bedoeld voor mensen met weinig of geen ervaring in het werken met klei.

Prijs

€45,-
Materiaal en bakkosten per deelnemer (tot 3 tegels, vanaf het 4de stuk betaal je ter plaatse €15 per stuk bij).
plus het forfait voor de groep

Meebrengen

 • schort

Eigen servies

De EASE collectie maak je eenvoudig zelf!

Hoe heerlijk kan het zijn om uit je eigen handgemaakt servies te eten? Maak je eigen borden in deze workshop. Met de vooraf uitgewerkte steunvormen gaan we aan de slag. Zo kom je met een minimum aan moeite tot een supermooi en spontaan resultaat. Je kiest zelf de kleur van de klei en er is keuze uit verschillende kleuren glazuur. Creëer zo jouw persoonlijk servies.

Tijdens deze workshop maak je 2 platte borden en 1 diep bord. Je krijgt ook de gelegenheid om een beker en een lepel uit de hand te vormen. Het glazuren gebeurt ongeveer 2 weken later, wie het interessant vindt mag komen helpen maar moet niet.

PRIJS

€65,-
Materiaal en bakkosten per deelnemer (1lunch, 1 diner en 1 diep bord + klein duimpotje en lepel extra).
plus het forfait voor de groep

MEEBRENGEN

 • Schort

Ontbijtkommetjes

Geniet van elke dag!

Met verschillende kleuren klei en glazuur komen we tot een kleurrijk- of zelfs heel subtiel setje van 3 in elkaar passende kommetjes. Een perfecte match voor je granen- of fruitontbijt. Andere gerechtjes komen uiteraard ook volledig tot hun recht in deze fijn-randige creaties. Met behulp van mallen gaan we aan de slag. De randjes worden iets dunner uitgewerkt zodat een soort eierschaal-effect ontstaat. De creaties worden na drogen gebakken tot 1000°C, vervolgens worden ze van een glazuurlaagje voorzien door het atelier en een tweede maal gebakken tot 1220°C.

PRIJS

€40,-
Materiaal en bakkosten per deelnemer (tot 3 schaaltjes, vanaf het 4de stuk betaal je ter plaatse €13,- bij).
plus het forfait voor de groep

MEEBRENGEN

 • Schort

Vouwschaaltjes

Plots valt alles in de plooi!

Deze schaaltjes worden met behulp van een eenvoudig patroon en steunvormen gevouwen en gevormd. Eens ze gebakken zijn kunnen ze ook echt in de keuken gebruikt worden en geven elke gelegenheid gezelligheid en sfeer. Denk maar aan tapas of chips & dips. Er zullen verschillende patronen beschikbaar. Personaliseer met eigen decoraties. De creaties worden na drogen gebakken tot 1000°C, vervolgens worden ze van een glazuurlaagje voorzien door het atelier en een tweede maal gebakken tot 1220°C. De resultaten kunnen enkele weken later worden opgehaald.

PRIJS

€30,-
Materiaal en bakkosten per deelnemer (tot 2 schaaltjes, vanaf het 3de stuk betaal je ter plaatse €15,- bij-).
plus het forfait voor de groep

MEEBRENGEN

 • Schort

Porseleinen theelichthuisjes

Home sweet home!

Tijdens deze workshop maken we porseleinen huisjes waarin je een theelichtje kunt branden. Het geeft je interieur gezelligheid en sfeer. Met behulp van een speciale malvorm en een eenvoudig patroon gaan we aan de slag. De creaties worden na drogen in één keer gebakken tot +1200°C en kunnen enkele weken later worden opgehaald.

PRIJS

€15,-
Materiaal en bakkosten per deelnemer (2 huisjes, per huisje extra €7,5).
plus het forfait voor de groep

MEEBRENGEN

 • Schort

Tapasschaaltjes

Schuif mee aan!

Met behulp van een speciale malvorm maken we met lappen porselein en klei ondiepe schaaltjes, samen vormen ze een mooi contrastrijk duo. Met de restjes klei kunnen uit de hand nog kleine potjes gemaakt worden, zo bekom je een supertof ‘chips & dips’ setje. Je kan kiezen uit verschillende kleuren klei en een glazuurlaag wordt indien gewenst door het atelier voorzien.

PRIJS

€45,-
Materiaal en bakkosten per deelnemer (2 grote en 2 kleine potjes, per setje extra €20,-).
plus het forfait voor de groep

MEEBRENGEN

 • Schort

Grote fruitschaal

Pluk de dag!

Dit wordt 1 grote schaal van ongeveer 30 cm doormeter. Door het aan elkaar zetten van kleine lapjes klei bekomen we een grote kom. Als steun gebruiken we hiervoor een mal in de vorm van een halve bol. Als ze droog zijn worden ze hier gebakken en door ons geglazuurd. Na een tweede bakbeurt kunnen de resultaten worden afgehaald. De schalen zijn vaatwasmachinebestendig.

PRIJS

€50,-
Materiaal en bakkosten per deelnemer (1 schaal).
plus het forfait voor de groep

MEEBRENGEN

 • Schort

Masker

Dit is een workshop voor mensen die meer beeldend willen werken. In dit geval kunnen we met papierklei werken die redelijk sterk uithardt. Dit resultaat neem je onmiddellijk mee naar huis. Als het droog is kan je thuis nog afwerken met waterverf, hiervoor krijg de uitleg mee hoe dat moet.

PRIJS

Materiaal en bakkosten per deelnemer: €10,- (1 masker).
plus het forfait voor de groep

MEEBRENGEN

 • Schort

Dessertkommetjes

Klein en schattig!

Kleine schattige kommetjes voor een heerlijk dessertje. Met behulp van mallen gaan we aan de slag. Kleine lapjes klei worden in de mal aan mekaar gezet, deze techniek laat ons toe om de randjes mooi recht af te werken maar organisch kan evengoed als we langs de buitenkant van de mal werken. In deze workshop ga je echt met de handen in de klei en dit benadrukt het ambachtelijke.

De creaties worden na drogen gebakken tot 1000°C, vervolgens worden ze van een glazuurlaagje voorzien door het atelier en een tweede maal gebakken tot 1220°C.

PRIJS

€36,-
Materiaal en bakkosten per deelnemer (3 stuks, vanaf het 4de stuk komt er €12,- per stuk bij).
plus het forfait voor de groep

MEEBRENGEN

 • Schort

Theelichtjes

Sfeer en gezelligheid verzekerd!

Vertrekkend van een eenvoudig gevouwen blaadje papier, worden lappen porselein tot theelichtjes gevormd. Porselein wordt indien dun verwerkt na het bakken translucent en is dus een ideaal medium voor theelichtjes. Door indrukken van andere materialen bekom je extra textuur en dus extra licht op die plaatsen.

PRIJS

€15,-
Materiaal en bakkosten per deelnemer (3 stuks, vanaf het 4de stuk komt er €5,- per stuk bij).
plus het forfait voor de groep

MEEBRENGEN

 • Schort

Doosvorm

Een doosje om allerlei spulletjes in op te bergen, komt altijd van pas. Juwelen, sleutels, paperclips of elastiekjes kunnen er een plaatsje in vinden. We vertrekken van een volle blok klei die we door kloppen en duwen onze eigen vorm geven; strak, organisch, of fantasie …alles kan. Nadien wordt het deksel afgesneden en uitgehold. We decoreren door indrukken van allerlei materiaal. De gebakken dozen kunnen enkele weken later opgehaald worden.

PRIJS

€20,-
Materiaal en bakkosten per deelnemer (1 doos).
plus het forfait voor de groep

MEEBRENGEN

 • Schort

Serveerschalen

Schep eens op!

Serveerschalen in 2 modellen.

Je maakt 1 lage brede en 1 smallere diepe schaal. Met behulp van speciale steunvormen en lappen klei ga je aan de slag. Je decoreert met een hamerslag, wat oneffenheden camoufleert en zorgt voor een prachtig glazuur-effect! De kleur van de klei en het glazuur (geschikt voor voeding) kies je volledig zelf. Verras je tafelgenoten!

De creaties worden na drogen gebakken tot 1000°C, vervolgens worden ze van een glazuurlaagje voorzien door het atelier en een tweede maal gebakken tot 1220°C. Deze workshop is vooral bedoeld voor mensen met weinig of geen ervaring in het werken met klei.

PRIJS

€90,-
Materiaal en bakkosten per deelnemer (tot 2 grote schalen, vanaf de 3de schaal betaal je ter plaatse €45,- bij).
plus het forfait voor de groep

MEEBRENGEN

 • Schort

Workshop aanvragen

  close

  Blijf op de hoogte

  Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe creaties en de laatste nieuwtjes.

   Logo K!-design | Atelier-K! - Cursussen & workshops keramiek voor volwassenen in Merksem

   Katja Van Breedam weerspiegelt emotie, toeval en intuïtie in kunst, design en juwelen.

   Je kan de eigen creaties van Keramiste Katja Van Breedam kopen op de webshop van K!-design. Hiervoor kan je ook jouw Atelier-K! cadeaubon gebruiken.