Onlinecursus

Verdieping over porselein of gipsmallen vind je in de onlinecursus in samenwerking met Honger by Studio Keramiek van Nora Nuyts.

Online videocursus HONGER

Het online cursusplatform voor leeuwenhonger en kleine goestingskes

Heb je al wat basistechnieken onder de knie en wil je graag wat verdiepen? Dan zijn de online videocursussen van HONGER by Studio Keramiek misschien iets voor jou!

Met een videocursus leer je volledig op eigen ritme, wanneer het jou past.

Nora Nuyts van Studio Keramiek gaat op bezoek bij verschillende keramisten met elk hun specialiteit. Zo kwamen de videocursussen opbouwen met porseleinrolletjes en gipsmallen maken en gebruiken tot stand.

Je kan de video’s eenvoudig bestellen via het online cursusplatform HONGER by Studio Keramiek.

Gipsmallen maken en gebruiken

In deze uitgebreide cursus leert Katja je stap voor stap hoe je een enkelvoudige gipsmal kan maken van een eigen ontwerp, hoe je je gietklei perfect kan voorbereiden en verschillende leuke manieren om met gekleurde gietklei aan de slag te gaan.

Eerst gaan we dieper in op het ontwerp zelf. We tonen je eerst de werkwijze om een strak model tot in de perfectie uit te werken in klei en nadien hoe je te werk gaat om vrijere, lossere ontwerpen te bekomen.

Dat ontwerp in klei gaan we nu klaarmaken om een gipsmal van af te gieten. We maken een gietrand en een bekisting. Dan gaan we gips leren maken (ja ook een beetje rekenwerk) en op de juiste manier en het model afgieten.

Als onze gipsmal klaar is gaat Katja aan de slag met de gietmassa zelf. Hoe bereid je de gietmassa voor? Hoe bepaal je de densiteit en kom je tot de perfecte consistentie van de gietklei.
Tot slot kleuren we een deel van de gietmassa in met pigment en gaan we aan de slag met die kleurtjes in de mallen.

Nu kan de fun voor jou echt beginnen. Met deze bagage in je achterzak zijn de mogelijkheden immers eindeloos. Leef je uit in je ontwerp en speel met kleur en techniek.

Opbouwen met porseleinrolletjes

Opbouwen met kleirolletjes is een algemeen bekende techniek. Als je diezelfde techniek toepast op porselein dan zou je zware, dikke potten krijgen, maar niet als je het doet op de manier van Katja. Dan krijg je lichte en speelse effecten die je kan toepassen op gebruiksgoed of op decoratieve objecten.

Samen met Katja bekijken we eerst de drie basistechnieken. Elke techniek heeft een ander decoratief effect.

Dan gaan we verder in op het maken van dekseltjes, oortjes en teutjes.
We werken verschillende gebruiksobjecten helemaal uit zoals een dekselpotje, kopjes met oortjes en een melkkannetje en gaan tot slot aan de slag met een heel fijne decoratietechniek.

Eens je de techniek van porseleinrolletjes te pakken hebt maak je alles wat je maar wil. Van theelichtjes en lichtobjecten naar tapassets en theepotten. We kunnen je verzekeren, als je op deze manier met porselein aan de slag gaat ben je binnen de kortste keren verslaafd.

close

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe creaties en de laatste nieuwtjes.

    Logo K!-design | Atelier-K! - Cursussen & workshops keramiek voor volwassenen in Merksem

    Katja Van Breedam weerspiegelt emotie, toeval en intuïtie in kunst, design en juwelen.

    Je kan de eigen creaties van Keramiste Katja Van Breedam kopen op de webshop van K!-design. Hiervoor kan je ook jouw Atelier-K! cadeaubon gebruiken.