Minicursus

Zin om je eigen creativiteit los te laten op een pak klei? Mag het nét dat ietsje meer zijn dan een workshop? Dan is de minicursus basistechnieken wat je zoekt!

Stap voor stap!

Zin om je eigen creativiteit los te laten op een pak klei? En mag het nét dat ietsje meer zijn dan een workshop? Dan is de minicursus basistechnieken dat wat je zoekt! Zo leer je per cursus één specifieke techniek; opbouwen met worsten klei, harde of zachte lappen klei, een vol blok klei (uithollen), porseleinklei of gietmassa. Je werkt af, decoreert en glazuurt alles zelf.

Wát je maakt, dat kies je helemaal zelf. Wel bepaalt de techniek die je kiest het karakter van je werkstuk: eenzelfde cilindrische vaas opgebouwd met worsten klei zal helemaal anders ‘aanvoelen’ dan opgebouwd met lappen klei.

Heb je voor een minicursus voorkennis nodig? Helemaal niet, iedereen doet mee! Stap voor stap bouwen we samen je werkstuk op.

Een overzicht van de beschikbare minicursussen kan je vinden via onze workshop agenda.

Begeleiding

De meeste minicursussen worden begeleid door Katja, tenzij anders vermeld.

Aanbod mini cursussen

Basis Opbouwtechnieken

Zin om je eigen creativiteit los te laten op een pak klei? En mag het nét dat ietsje meer zijn dan een workshop? Dan is deze meerdaagse mini cursus Basis Opbouwtechnieken dat wat je zoekt!

Zo leer je de eerste 3 lessen één specifieke techniek; opbouwen met worsten klei, harde of zachte lappen klei, werken in en op mallen, je leert ook werken met gekleurde kleislibs, of je werkstuk decoreren met reliëf … Je werkt af, decoreert en glazuurt helemaal zelf.

De laatste 2 lessen focussen we op glazuren, transparant (eventueel in combinatie met een bubble glaze) en spelen met gekleurde glazuren. We maken blends of gebruiken verschillende kleuren over mekaar.

Iedereen is vrij om ‘zijn ding’ te doen binnen de technische mogelijkheden van keramiek. Maak zo je eigen unieke creaties; een mooie vaas of bloempot, een decoratief object of je eigen servies, want niets oogt zo mooi of smaakt zoveel beter uit iets dat je zelf hebt gemaakt.

Heb je voor deze mini cursus voorkennis nodig? Helemaal niet, iedereen doet mee! Stap voor stap bouwen we samen je creaties op.

En kan je er daarna niet genoeg van krijgen? Kom dan verder oefenen in onze vrije ateliers.

5 avonden op donderdagavond 13, 20, 27 oktober en 17, 24 november 2022 van 19u tot 22u

Gipsmallen en gietmassa

In deze tweedelige workshop, leer je hoe je een eendelige gipsen gietmal maakt én hoe je hieruit je eigen vormen giet in klei of porselein. Stap voor stap toont Femke je het proces hoe je van een ontwerp in klei, met je eigen mal tot een reeks gegoten voorwerpen gaat.

De eerste dag leer je je eigen eendelige gietmal maken. In de voormiddag ontwerp je jouw vorm in klei. Dit kan een beker- of komvorm zijn. In de namiddag maken we hier dan een gietmal van. 3 weken later is je mal droog en klaar om te gebruiken als gietmal. De tweede workshopdag werk je je mal af en leer je vormen gieten met gietporselein, uit je eigen mal. In de namiddag experimenteren we met ingekleurde gietporselein. De multilayered techniek, marmeren of tekeningen aanbrengen in gekleurde gietklei, het komt allemaal aan bod. Op het einde van de workshop ga je naar huis met je eigen mal, 2 à 3 gegoten vormen in porselein en een hoop nieuwe kennis en inspiratie.

Deze cursus wordt begeleid door Femke De Roo

Experimenteer met porselein

Werken met porselein … kom in de juiste mindset en ontdek de mogelijkheden. De principes van porselein zijn gelijk aan die van gewone klei maar porselein is iets minder vergeeflijk. Het werkt als een spiegel; je krijgt wat je geeft. Ontdek de taal van porselein en laat je inspireren.

close

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe creaties en de laatste nieuwtjes.

    Logo K!-design | Atelier-K! - Cursussen & workshops keramiek voor volwassenen in Merksem

    Katja Van Breedam weerspiegelt emotie, toeval en intuïtie in kunst, design en juwelen.

    Je kan de eigen creaties van Keramiste Katja Van Breedam kopen op de webshop van K!-design. Hiervoor kan je ook jouw Atelier-K! cadeaubon gebruiken.