Minicursus

Zin om je eigen creativiteit los te laten op een pak klei? Mag het nét dat ietsje meer zijn dan een workshop? Dan is de minicursus basistechnieken wat je zoekt!

Stap voor stap!

Zin om je eigen creativiteit los te laten op een pak klei? En mag het nét dat ietsje meer zijn dan een workshop? Dan is de minicursus basistechnieken dat wat je zoekt! Zo leer je per cursus één specifieke techniek; opbouwen met worsten klei, harde of zachte lappen klei, een vol blok klei (uithollen), porseleinklei of gietmassa. Je werkt af, decoreert en glazuurt alles zelf.

Wát je maakt, dat kies je helemaal zelf. Wel bepaalt de techniek die je kiest het karakter van je werkstuk: eenzelfde cilindrische vaas opgebouwd met worsten klei zal helemaal anders ‘aanvoelen’ dan opgebouwd met lappen klei.

Heb je voor deze minicursus voorkennis nodig? Helemaal niet, iedereen doet mee! Stap voor stap bouwen we samen je werkstuk op.

Een overzicht van de beschikbare minicursussen kan je vinden via onze workshop agenda.

Timing

Dag 1: van 10u tot 16u – bespreking werkstuk, opbouw werkstuk
Dag 2: van 19u30 tot 22u – afwerken werkstuk, decoreren werkstuk
Dag 3: van 19u30 tot 22u – glazuren werkstuk

Begeleiding

De meeste minicursussen worden begeleid door Katja, tenzij anders vermeld.

Aanbod mini cursussen

Boetseren en uithollen

Boetseer een abstracte vorm, figuur of object in een volle blok klei. Na opstijven wordt het werk uitgehold en verder afgewerkt. Van kleine doosvormen of decoratieve stukken tot tuinbeeld, het kan allemaal.

Opbouwen met worsten klei

Je bouwt je werkstuk op door telkens nieuwe rollen klei toe te voegen. Deze eenvoudige techniek kent geen beperkingen! Wil je een klein rond vaasje? Of een reusachtig tuinsculptuur? Liever een hoekige pot of een organisch beeldje? Alles kan! Zelfs terwijl je opbouwt, kan je je creativiteit nog de vrije loop laten!

Opbouwen met harde of zachte lappen klei

Met harde lappen klei vertrek je vanuit een vooraf uitgewerkt patroon. Zachte lappen klei geven meer ruimte voor een organisch werkstuk, maar toch werk je planmatig. In deze workshop komen beide technieken aan bod.

Gipsmallen en gietmassa

Werken met mallen en gietmassa is handig om reeksen te produceren. Leer een eenvoudige mal maken vanaf een zelfgemaakt model. Ook de giettechniek en afwerking van je gietsels komen aan bod in deze mini cursus.

Experimenteer met porselein

Werken met porselein … kom in de juiste mindset en ontdek de mogelijkheden. De principes van porselein zijn gelijk aan die van gewone klei maar porselein in minder vergeeflijk. Het werkt als een spiegel; je krijgt wat je geeft. Ontdek de taal van porselein en laat je inspireren.

close

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe creaties en de laatste nieuwtjes.

    Logo K!-design | Atelier-K! - Cursussen & workshops keramiek voor volwassenen in Merksem

    Katja Van Breedam weerspiegelt emotie, toeval en intuïtie in kunst, design en juwelen.

    Je kan de eigen creaties van Keramiste Katja Van Breedam kopen op de webshop van K!-design. Hiervoor kan je ook jouw Atelier-K! cadeaubon gebruiken.