Minicursus

Een minicursus basis opbouwtechnieken; een kort en krachtig lespakket hier in ons atelier of liever een online videocursus over iets meer specifiek zoals porselein of werken met gipsmallen? Het kan allemaal!

Stap voor stap!

Minicursus basis opbouwtechnieken

Zin om je creativiteit los te laten op een pak klei? En mag het nét dat ietsje meer zijn dan een workshop? Dan is een minicursus dat wat je zoekt!
De minicursus basis opbouwtechnieken wordt met regelmaat ingepland op onze agenda.
Zo leer je eenvoudig hoe je je eigen keramiek kan maken? Ervaring heb je niet nodig!

Begeleiding door onze vaste Clay Class Masters 🙂, tenzij anders vermeld.

Een overzicht van de beschikbare minicursussen kan je vinden via onze workshop agenda.

Online videocursus HONGER

Het online cursusplatform voor leeuwenhonger en kleine goestingskes

Heb je al wat basistechnieken onder de knie en wil je graag wat verdiepen? Dan zijn de online videocursussen van HONGER by Studio Keramiek misschien iets voor jou!

Met een videocursus leer je volledig op eigen ritme, wanneer het jou past.

Nora Nuyts van Studio Keramiek gaat op bezoek bij verschillende keramisten met elk hun specialiteit. Zo kwamen de videocursussen opbouwen met porseleinrolletjes en gipsmallen maken en gebruiken tot stand.

Je kan de video’s eenvoudig bestellen via het online cursusplatform HONGER by Studio Keramiek.

Minicursus

Basis Opbouwtechnieken

Zin om je eigen creativiteit los te laten op een pak klei? En mag het nét dat ietsje meer zijn dan een workshop? Dan is deze meerdaagse mini cursus Basis Opbouwtechnieken dat wat je zoekt!

Zo leer je de eerste 3 lessen telkens één specifieke techniek; opbouwen met worsten klei, harde of zachte lappen klei, werken in en op mallen, je leert ook werken met gekleurde kleislibs, of je werkstuk decoreren met reliëf … Je werkt af, decoreert en glazuurt helemaal zelf.

De laatste 2 lessen focussen we op glazuren, transparant (eventueel in combinatie met een bubble glaze) en spelen met gekleurde glazuren. We maken blends of gebruiken verschillende kleuren over mekaar.

Iedereen is vrij om ‘zijn ding’ te doen binnen de technische mogelijkheden van keramiek. Maak zo je eigen unieke creaties; een mooie vaas of bloempot, een decoratief object of je eigen servies, want niets oogt zo mooi of smaakt zoveel beter uit iets dat je zelf hebt gemaakt.

Heb je voor deze mini cursus voorkennis nodig? Helemaal niet, iedereen doet mee! Stap voor stap bouwen we samen je creaties op.

En kan je er daarna niet genoeg van krijgen? Kom dan verder oefenen in onze vrije ateliers.

Je ontvangt per les alle directe linken naar onze website om de opgedane kennis nog eens rustig na te lezen. Deze info blijft beschikbaar, zo kan je nadien nog op eigen ritme verder oefenen.

5 namiddagen op maandag 23, 30 januari en 6, 27 februari en 6 maart 2023 van 14u tot 17u

of

5 avonden op donderdag 16, 23, 30 maart en 20, 27 april 2023 van 19u tot 22u

 

Online cursus

Gipsmallen maken en gebruiken

In deze uitgebreide cursus leert Katja je stap voor stap hoe je een enkelvoudige gipsmal kan maken van een eigen ontwerp, hoe je je gietklei perfect kan voorbereiden en verschillende leuke manieren om met gekleurde gietklei aan de slag te gaan.

Eerst gaan we dieper in op het ontwerp zelf. We tonen je eerst de werkwijze om een strak model tot in de perfectie uit te werken in klei en nadien hoe je te werk gaat om vrijere, lossere ontwerpen te bekomen.

Dat ontwerp in klei gaan we nu klaarmaken om een gipsmal van af te gieten. We maken een gietrand en een bekisting. Dan gaan we gips leren maken (ja ook een beetje rekenwerk) en op de juiste manier en het model afgieten.

Als onze gipsmal klaar is gaat Katja aan de slag met de gietmassa zelf. Hoe bereid je de gietmassa voor? Hoe bepaal je de densiteit en kom je tot de perfecte consistentie van de gietklei.
Tot slot kleuren we een deel van de gietmassa in met pigment en gaan we aan de slag met die kleurtjes in de mallen.

Nu kan de fun voor jou echt beginnen. Met deze bagage in je achterzak zijn de mogelijkheden immers eindeloos. Leef je uit in je ontwerp en speel met kleur en techniek.

Online cursus

Opbouwen met porseleinrolletjes

Opbouwen met kleirolletjes is een algemeen bekende techniek. Als je diezelfde techniek toepast op porselein dan zou je zware, dikke potten krijgen, maar niet als je het doet op de manier van Katja. Dan krijg je lichte en speelse effecten die je kan toepassen op gebruiksgoed of op decoratieve objecten.

Samen met Katja bekijken we eerst de drie basistechnieken. Elke techniek heeft een ander decoratief effect.

Dan gaan we verder in op het maken van dekseltjes, oortjes en teutjes.
We werken verschillende gebruiksobjecten helemaal uit zoals een dekselpotje, kopjes met oortjes en een melkkannetje en gaan tot slot aan de slag met een heel fijne decoratietechniek.

Eens je de techniek van porseleinrolletjes te pakken hebt maak je alles wat je maar wil. Van theelichtjes en lichtobjecten naar tapassets en theepotten. We kunnen je verzekeren, als je op deze manier met porselein aan de slag gaat ben je binnen de kortste keren verslaafd.

close

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe creaties en de laatste nieuwtjes.

    Logo K!-design | Atelier-K! - Cursussen & workshops keramiek voor volwassenen in Merksem

    Katja Van Breedam weerspiegelt emotie, toeval en intuïtie in kunst, design en juwelen.

    Je kan de eigen creaties van Keramiste Katja Van Breedam kopen op de webshop van K!-design. Hiervoor kan je ook jouw Atelier-K! cadeaubon gebruiken.