Minicursus

Een minicursus handopbouw; een kort en krachtig lespakket hier in ons gezellig en goed uitgerust atelier.

Stap voor stap!

Minicursus

Zin om je creativiteit los te laten op een pak klei? En mag het nét dat ietsje meer zijn dan een workshop? Dan is een minicursus dat wat je zoekt!
De minicursus is een kort en krachtig lespakket waarbij techniek centraal staat.

  • Alles is voorzien; de klei, het gereedschap, de glazuren en andere materialen en grondstoffen om te decoreren en af te werken.
  • Zo leer je eenvoudig hoe je je eigen keramiek kan maken? Ervaring heb je niet nodig! Stap voor stap bouwen we samen je creaties op.
  • De minicursussen worden met regelmaat ingepland. De looptijd zal variëren tussen 3 à 5 lessen van 3 uur, afhankelijk van het project of thema.

Begeleiding door onze vaste Clay Class Masters 🙂, tenzij anders vermeld.

Een overzicht van de beschikbare minicursussen kan je vinden via onze workshop agenda.

Minicursussen

Waarom?

Omdat je misschien meer wilt doen dan een korte workshop, maar geen tijd hebt voor een lange cursusreeks. Daarom hebben we deze leuke formule bedacht!

Wat?

In een paar lessen creëren we allerlei mooie dingen, en in de laatste les(sen) glazuren we alles. Zo leer je alles zelf te maken! 😉

Voor wie?

Iedereen kan meedoen, met of zonder ervaring. We maken het eenvoudig en haalbaar voor beginners, maar bieden ook uitdaging voor degenen met een beetje klei-ervaring.

En wat komt er na de minicursus?

Ben je helemaal enthousiast geworden? Dan ben je van harte welkom om verder te oefenen tijdens onze vrije ateliersVrij atelier, waar je volop kan experimenteren en je creativiteit de vrije loop kan laten. Als extraatje schenken we je een gratis vrij atelier-beurt; zodat je daar de sfeer van het zelfstandig werken met klei kan opsnuiven. Je kan ook aansluiten bij onze cursusreeksen van 10 weken (start eind september) of 15 weken (start begin januari).

MINICURSUS Handopbouw

Ontdek het plezier van klei!

Laat je tijdens deze cursus onderdompelen in de klei. Onze Clay Class Masters helpen je graag om jouw ideeën tot leven te brengen

In ons gezellige, ruime en goed uitgeruste atelier leer je in 4 lessen van 3u de nodige basistechnieken om een homp klei tot een mooi ontwerp te vormen. Je gaat aan de slag met het pinchen van klei, opbouwen met rolletjes of lappen klei en werken met mallen. Maak zo je eigen unieke stukken; een mooie object, schaaltjes, vaas of misschien wel je eigen servies, want niets oogt zo mooi of smaakt zo lekker als uit je eigengemaakte creaties. De laatste les gaan we samen aan de slag met glazuren.

Deze cursus is bedoeld voor beginners maar heb je al een beetje ervaring? Ook dan kan je zeker (nog eens) meedoen en bekijken we met welke tips & tricks we jouw klei-skills kunnen verfijnen.

Je komt samen met maximum 12 klei-lustigen en je kan rekenen op de enthousiaste begeleiding van onze Clay Class Masters.

Dit is een cursus opbouwtechnieken, de draaischijf komt niet aan bod.

Je ontvangt van elke les handige directe links naar onze website, zodat je de opgedane kennis rustig kan nalezen. Deze informatie blijft beschikbaar, zodat je later op je eigen tempo verder kan oefenen.

4 voormiddagen op 15, 16, 17 en 24 juli van 10u tot 13u

4 avonden op 20, 21, 22 en 29 augustus van 19u tot 22u

close

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe creaties en de laatste nieuwtjes.

    Logo K!-design | Atelier-K! - Cursussen & workshops keramiek voor volwassenen in Merksem

    Katja Van Breedam weerspiegelt emotie, toeval en intuïtie in kunst, design en juwelen.

    Je kan de eigen creaties van Keramiste Katja Van Breedam kopen op de webshop van K!-design. Hiervoor kan je ook jouw Atelier-K! cadeaubon gebruiken.